-
[unable to retrieve full-text content]
به گزارش رسانههای چین، تا سال 2006، دکتر « شن ژانگیانگ »، در پایگاه خود در بیمارستان مرکزی « تیانجین » بیشاز 1600 عمل پیوند کبد انجام داده است. بیمارستان تیانجین که بخش پیوند آن را او اداره میکرد، در ابتدا بیمارستانی دولتی با بودجهای قابل توجه بود. بهگفته وبسایتهای چینی، شن با ثبت یک نوع تکنیک جراحی در « پرفیوژن » سریع کبد، تبدیل به « پیشگام در عمل پیوند » شده بود.
تمام توجه رسانههای چینی به عملهای نجاتدهنده او معطوف شده بود و به منابع اندامهای پیوندی او توجه چندانی نمیشد. حرفه پزشکی دکتر شن برروی کوهی از اجساد ساخته شد، اما سئوال واقعی این بود که این اندامها از کجا میآمد.
توضیح رسمی این بود که این اندامها تنها از زندانیان اعدام شده که تعداد آنها تقریباً با تعداد عملهای پیوند برابری میکرد، بهدست آمده است. در شهر تیانجین حدود 40 اعدام در سال انجام میشد، رقمی که از محاسبه جمعیت شهر نسبتبه کل تعداد محکومین به اعداد در چین بهدست آمده است.
اما در بیمارستان مرکزی تیانجین، تعداد پیوندها از نمودار خارج شده است.
بیمارستان تیانجین، ارقام رسمی را بهندرت اعلام میکند، اما این پنهانکاری روشن میسازد که تعداد عملهای پیوند این بیمارستان که یکیاز شلوغترین و تحسینشدهترین بیمارستانهای چین است و سالها از حمایتهای گسترده مقامات برخوردار بوده، از منبع اندامهای پیوندی که از زندانیان اعدامی بهدست میآید، بیشتر است. علاوهبراین، بهنظر میرسد تعداد عملهای پیوند در این بیمارستان خیلی بیشتر از آنچه که ادعا میشود، صورت میگیرد.
« اپک تایمز » در مطالعهای دقیق برروی فعالیتهای این بیمارستان و براساس اسناد عمومی قابل دسترس، شواهدی کافی مبنیبر تعداد واقعی عملهای پیوند در این بیمارستان پیدا کرد که این تعداد به مراتب بیشاز آمار اعلام شده بود. بدین معنی که اکثریت قریب الوقوع اعضای پیوندی در بیمارستان مرکزی تیانجین –و دیگر بیمارستانهای بزرگ در سراسر چین- نه از زندانیان اعدامی بهدست میآید و نه حتی از داوطلبان اهدای عضو. سیستم اهدای عضو داوطلبانه در چین هنوز در مراحل اولیه شکلگیری است.
لاجرم سئوال دیگری در این رابطه مطرح میشود؛ سئوالی که مقامات چین آن را بسیار آزاردهنده میدانند : این اندامها درواقع از کجا آمدهاند؟ آیا منبع مخفی دیگری بهوجود آمده که در سال 2000 ظرفیت پیوند عضو در سراسر چین بهطور ناگهانی افزایش یافته؟ و چرا بیمارستان مرکزی تیانجین بهعنوان سرمشق دیگر بیمارستان قرار گرفته است؟
سالهاست که محققان حقوق بشر اظهار داشتهاند که احتمالاً جمعیت دربند پیروان « فالون گونگ » (یا فالون دافا)، روشی معنوی که در چین مورد آزار و اذیت قرار گرفته، منبع آن است. این اختلافات و دوگانگیهای بسیار در پرونده تیانجین بههمراه انواع شواهد دیگر، ادعای آنها را بیشتر مورد توجه قرار داده است.
نخبگان جامعه پزشکی در پرداختن به این موضوع تا حد زیادی طفره رفتهاند. اما شواهد تصادفی که توضیح دیگری را دررابطهبا سازماندهی قتلعام زندانیان عقیدتی و استفادهاز ابزار پزشکی درجهت کسب سود در پرجمعیتترین کشور جهان تقویت میکند، همچنان روبه افزایش است و این موضوع باعث سرخوردگی پزشکانی میشود که هیچ اقدامی در این خصوص انجام ندادهاند.
در اواخر دهه 1990، زندگی حرفهای شن ژونگیانگ، جراح پیوند کبد، دچار افت بسیار شد : صنعت پیوند عضو در چین پیشرفت چندانی نکرده بود، جراحیهای پیوند مخاطرهآمیز بود و بنابراین افراد نیازمند به عمل پیوند رغبتی به انجام آن نداشتند و همچنین منابع اندامهای پیوندی محدود بود.
در مه 1994، شن، با ترغیب یک کارگر مهاجر 37 ساله که مبتلا به « سیروز کبدی » (یا التهاب شدید کبد) بود، اولین عمل پیوند کبد را در بیمارستان تیانجین انجام داد. در آن زمان، عمل پیوند بهدلیل درصد کم موفقیت آن، رایگان انجام میشد.
سالها بدون پیشرفت قابل ملاحظهای گذشت و در سال 1998 شن از ژاپن جایی که دکترای خود را گرفت، بازگشت. درهنگام بازگشت، او تنها 100 هزار یوان (معادل 15هزار دلار) برای راهاندازی یک بخش کوچک پیوند در بیمارستان مرکزی تیانجین صرف کرد.
در ابتدا، پیشرفت بهکندی صورت میگرفت : تا پایان 1998، واحد پیوند او تنها هفت عمل پیوند کبد انجام داد. این مقدار در سال 1999 به 24 عمل رسید.
در سال 2000، شرایط بهسرعت تغییر کرد و یک منبعی جدید بهطور ناگهانی بهوجود آمد. درطول یک دهه بعد، شن ژونگیانگ تجارت عمل پیوند در چین را راهاندازی کرد.
در تیانجین، تعداد عمل پیوند افزایش یافت : بهگزارش Enorth Netnews، سخنگوی دولت شهری تیانجین، تا سال 2002، 209 عمل پیوند انجام شد و تا پایان 2003 این تعداد به 1000 عمل رسید.
موفقیتهای بیمارستان مرکزی تیانجین در سیستم پیوند عضو چین، شبیه به جهانی کوچک است : عملهای آن مبهم، ارتباطات پشت پرده با شبهنظامیان، تأمین سریع و بدون هیچگونه توضیح اندامهای پیوندی، دریایی از اهدا کنندگان در انتظار و تکنیکهای جراحی سازگار با اهداکنندگان زنده و یا درحال مرگ.
مهمترین لحظه توسعه بیمارستان مرکزی تیانجین که نشانهای آشکار از وجود منبعی بیپایان از عضو پیوندی بود، سرمایهگذاری 130 میلیون یوانی (20 میلیون دلار) دفتر سلامت شهر تیانجین در دسامبر 2003 برای ساخت 17 طبقه (ازجمله زمین و دو طبقه زیرزمین) بهعنوان ساختمان پیوند بود.
بهگزارش Enorth Netnews، مرکز پیوند « اُرینت »، با ظرفیت 500 تختهخواب و مساحت هر طبقه 36 هزار متر مربع، تبدیل به « بزرگترین مرکز پیوند کبد، کلیه، پانکراس، استخوان، پوست، مو، سلولهای بنیادی، قلب، ریه، قرنیه و حلق » شد.
در آن زمان، کل بیمارستان مرکزی تیانجین تبدیل شد به یک اورژانس، یک مرکز درمان سرپائی و یک ساختمان پیوند بزرگ بر روی این دو.
تا سال 2004، درحالیکه ساختمان اُرینت در دست احداث بود، شن بهمنظور تطبیق با تعداد تقاضاهای پیوند، امپراتوری پیوند خود را به پنج شعبه در سراسر تیانجین، « پکن » و استان « شاندونگ » گسترش داد. این گروه در سوابق رسمی خود مدعی شد که بالاترین تعداد پیوند کبد در جهان و بالاترین تعداد پیوند کلیه در چین را به خود اختصاص داده است.
شعبه پکن این بیمارستان در بیمارستان عمومی پلیس مسلح خلق قرار گرفت و شن ژانگیانگ بهعنوان رئیس بخش پیوند آن به خدمت گرفته شد. پلیس مسلح چین شامل یک میلیون نیروی قدرتمند شبه نظامی است.
اگر یک مرکز پیوند در چین بهخاطر بدنامیش انتخاب شود، احتمالاً بیمارستان اُرینت خواهد بود. این مرکز به یک دردسر بزرگ برای مقامات چین، مدافعان آن و روایت رسمی پشت صنعت پیوند چین تبدیل شد.
ادامه دارد…
گزارش تحقیقاتی : بیمارستانی برای آدمکشی (بخش دوم)
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران، گفت: سن اهدای خون در کشور 18 تا 60 سال است و آقایان در سال 4 بار و خانم ها 3 بار می توانند خون اهداکنند، به شرطی که وزن آنها بالای 50کیلوگرم باشد.
به گزارش پزشکین به نقل از مهر؛ دکتر بشیر حاجی بیگی با اعلام اینکه طی 11 ماه سال جاری سه میلیون و 334 هزار و 715 واحد خون و فرآورده های خونی شامل گلبول قرمز فشرده، پلاکت و پلاسما در مراکز درمانی و بیمارستانی کشور توزیع شده است، گفت: میزان توزیع گلبول قرمز فشرده یک میلیون و 820 هزارو 335 واحد و میزان پلاکت توزیع شده 876 هزار و 962 واحد بود. همچنین در این مدت 637 هزار و 418 واحد پلاسما در بیمارستان ها و مراکز درمانی توزیع شده است.
وی در مورد گروه های خونی اهدایی در کشور، اظهارداشت: سه درصد از خون های اهدایی از گروه A منفی و 27 درصد A مثبت بود. همچنین دو درصد از خون های اهدایی از گروه B منفی و 21 درصد B مثبت ، یک درصد این خون ها از گروه AB منفی، و 7 درصد AB مثبت، درصد از گروه O منفی و 34 درصد بقیه متعلق به گروه O مثبت بوده اند.
حاجی بیگی افزود: 89 درصد خون های اهدایی از گروه های مثبت و 11 درصد بقیه از گروه های منفی بوده اند.
وی گفت: همه ساله با فرا رسیدن فصل سرما میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون جهت اهدای خون کم می شود و مراکز انتقال خون با کاهش ذخایر خون و فرآورده های آن مواجه می شوند در کلانشهرها به خاطر ارجاع بیماران و افزایش عمل های جراحی به خصوص در روزهای پایانی سال این کاهش محسوس تر است.
حاجی بیگی از شهروندان خواست تا هنگام اهدای خون کارت ملی همراه داشته باشند.
وی تاکید کرد: سن اهدای خون در کشور 18 تا 60 سال است و آقایان در سال 4 بار و خانم ها در سال 3 بار می توانند خون اهداکنند، به شرطی که بیش از 50 کیلو گرم وزن داشته باشند.
سفر یکی از اتفاقاتی است که به اندوختن تجربههای مختلف در زندگی انسان کمک می کند و در قرآن نیز به آن سفارش شده است. به عنوان مثال در آیه 137 سوره آل عمران چنین میخوانیم: «پیش از شما مللی بودند و رفتند، در اطراف زمین گردش کنید و ببینید که آنان که وعدههای خدا را تکذیب کردند چگونه هلاک شدند!»
بنابراین سفر از گذشته تا به امروز به عنوان یکی از راههای کسب تجربه شناخته شده و در مرکز توجه اقشار مختلف قرار گرفته است. کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و حداقل در دو بازه زمانی سال شاهد سفرهای مردمی هستیم. مردم در تعطیلات نوروز تلاش میکنند که با سفر به نقاط مختلف کشور از تعطیلاتشان بهترین استفاده را بکنند. آنها سفر را یکی از بهترین راههای استفاده از اوقات بیکاری خود میدانند.
شهرهایی چون شیراز، اصفهان، مازندران، رشت و مشهد بیشترین سهم را از سفرهای داخلی و ورودی به خود اختصاص دادهاند.
ما در اینجا تلاش کردهایم تا به شما بگوییم، اگر در تعطیلات نوروز قصد سفر به این شهرها را دارید، باید چه قدر هزینه کنید.
هماکنون سفر هوایی از تهران به شیراز 139 هزار و 700 تومان است و اگر بخواهید با قطار به این شهر سفر کنید، باید 72 هزار تومان هزینه کنید.
افرادی که میخواهند به صورت هوایی به اصفهان سفر کنند، باید 107 هزار و 700 تومان را برای سفرشان کنار بگذارند. البته همین افراد اگر با قطار به نصف جهان سفر کنند? میتوانند با 39 هزار و 700 تومان به این شهر بروند.
مسافران مازندران نیز میتوانند با 125 هزار تومان از طریق هوایی به شهر ساری سفر کنند. هزینه سفر ریلی به این شهر نیز 251 هزار و پانصد ریال است. البته این مقدار هزینه سفر ریلی با قطار لوکس 6 تخته به شهر ساری است و هزینه سفر ریلی با قطار معمولی به مرکز استان مازندران 143000 ریال است.
خاطرنشان میشود؛ افرادی که قصد سفر هوایی به رشت را دارند، میتوانند با صرف هزینهای بالغ بر 123 هزار تومان به این شهر بروند.
گردشگرانی که میخواهند با قطار به مشهد بروند، نیز میتوانند با هزینهای بالغ بر 85 هزار تومان به این شهر سفر کنند. هزینه سفر هوایی به مشهد نیز 109 هزار تومان است.
نوروز 97 که برسد، 6 سال از تعطیلی مسابقه مردان آهنین که یکی از برنامه های پرطرفدار تلویزیون در عید نوروز به شمار می رفت، می گذرد. البته آنطور که شنیده می شود قرار است بار دیگر این مسابقه با شیوه جدیدی که برگزار شده، از تلویزیون در ایام نوروز پخش شود و جای برنامه آقای گزارشگر که در سال های اخیر روی آنتن رفته بود را بگیرد. فرامرز خودنگاه، رییس کمیته قویترین مردان در گفت و گو با “ورزش سه” از احتمال بالای پخش این برنامه در نوروز 97 خبر داد؛ اگرچه تعیین تکلیف نهایی را به روزهای آینده موکول کرد.
برنامهای که در سالهای 77، 80 و از 83 تا 91 از شبکه سوم سیما پخش میشد، به یکی از برنامههای پرمخاطب سیما در طول ایام نوروز تبدیل شده بود؛ به طوری که بعد از قطع پخش آن هنوز هم خیلی از علاقهمندان به ورزش اخبار مربوط به قویترین مردان ایران را پیگیری میکنند.
البته مسئولان صداوسیما هم دلایلی مثل حاشیههای زیاد ورزشکاران این رشته را جزو علل اصلی قطع پخش آن عنوان کردند. شرکت برخی از قهرمانهای نامدار این رشته در نزاعهای خیابانی که یکی از آنها به درگذشت روحالله داداشی انجامید، چهره مردان آهنین را در جامعه کمی مخدوش کرد. بعد از آن دیگر اصرار و تلاشها هم فایدهای نداشت؛ اما همچنان قویترین مردان ایران در انتظار برگزاری مسابقهای مشابه مردان آهنین هستند.
محراب فاطمی و رضا قرایی که محبوب ترین چهره های این مسابقه محسوب می شدند و چند دوره قهرمانی هم در کارنامه دارد، نظرات متفاوتی درباره پخش این برنامه از تلویزیون از خود ابراز کرده اند.
خیلی از علاقهمندان به مسابقه مردان آهنین با نام محراب فاطمی با قویترین مردان ایران آشنا شدند. مردی که در 42 سالگی هنوز هم مثل دوران اوج خوشاندام است، تقریبا از ورزش فاصله گرفته و ساخت و ساز ملک سرش را کاملا شلوغ کرده است. در ادامه گفتوگوی شهروند با محراب فاطمی، قهرمان 4 دوره مسابقه مردان آهنین را میخوانید.
شنیدیم از ورزش فاصله گرفتید اما ما میخواهیم با شما خاطرات مردان آهنین را مرور کنیم؟
من که نمیتوانم از ورزش فاصله بگیرم چون سالهای زیادی از عمرم را در این عرصه گذاشتم. بیشتر کار ساختمان میکنم و به همین دلیل شاید خیلی در فضای ورزش نباشم. متاسفانه برنامهریزی درستی برای ورزش پرورش اندام انجام نشده و به همین خاطر من از فدراسیون هم دلخور هستم. فدراسیون واقعا هیچ کاری برای زنده نگهداشتن این رشته نکرد.
بعد از گذشت چند سال دقیقا میدانید چرا مسابقه مردان آهنین پخش نمیشود؟
پخشنشدن مسابقه به خاطر حاشیههایی بود که رخ داد. با این حال هنوز هم مردم این برنامه و ورزشکارانش را دوست دارند. مردم وقتی مرا در خیابان میبینند، با اسم کوچک صدا میزنند و البته برایشان سوال است که چرا مسابقه دیگر پخش نمیشود. واقعا مسابقه مردان آهنین طرفداران زیادی داشت و برخلاف اعلام صداوسیما که گفته بود دومین برنامه پربیننده نوروز است، من میدانم که با فاصله پربینندهترین برنامه نوروز محسوب میشد. با این حال قویترین مردان یک مسابقه اروپایی است و چون اندام ورزشکاران در چشم بود، ترجیح دادند که دیگر آن را پخش نکنند.
حاشیههایی که همیشه اطراف مسابقه مردان آهنین بود، واقعیت داشت یا بزرگنمایی میشد؟
من صریح صحبت میکنم و مثل برخی از دوستان چیزی را مخفی نگه نمیدارم. حاشیهها زیاد بود و میتوانم بگویم بیش از اندازه هم بود. مرگ روحالله داداشی هم مزید بر علت شد تا تفکر منفی نسبت به ورزشکاران به وجود بیاید. من میتوانم بگویم این حاشیههایی که گفته میشد، اکثرا واقعیت داشت. از دعوا و درگیری تا دوپینگ در این رقابتها صورت میگرفت! متاسفانه اکثر ورزشکاران استروئید مصرف میکردند و به همین خاطر نمیتوانستند هیجانات خود را کنترل کنند و درگیریهای زیادی به وجود میآمد. این اتفاقات هر سال رخ میداد و کسی هم نبود که جلوی آنها را بگیرد.
پس معتقدید دوپینگ بین قویترین مردان ایران زیاد بود؟
من میتوانم بگویم که 99درصد بچههایی که در قویترین مردان شرکت میکردند، از استروئید و دیگر مواد نیروزا استفاده میکردند. به همین خاطر هم بود که به جز یک عده انگشت شمار بقیه یکی، دو سال مطرح میشدند و خیلی زود کنار میرفتند. البته از دید من آنها ورزشکار نبودند و فقط آمده بودند نام خودشان را مطرح کنند و بروند. خیلی هم راحت از این فرصت سوءاستفاده کردند و با شهرت حاصل از مردان آهنین دست به کارهای زیادی زدند.
با این وضعیتی که شما میگویید، پس خیلی نباید از تعطیلی مسابقه مردان آهنین ناراحت باشیم؟!
باور کنید من که با تعطیلی این مسابقه راحتتر از قبل هستم! تا وقتی که این رقابتها برگزار و از تلویزیون پخش میشد، همیشه در حاشیه بودیم اما الان راحت زندگیام را میکنم و با کسی کاری ندارم. امیدوارم که اگر قرار است این رقابتها باز هم برگزار شود، شکل سالمتری به خودش بگیرد. البته این را بگویم که دوپینگ در این رشته آزاد است و نمیتوان از این نظر ایرادی به مسئولان برگزاری مسابقات گرفت.
الان دیگر به مربیگری و آموزش جوانهایی که به این رشته علاقهمند هستند، فکر نمیکنید؟
من هنوز هم به صورت حرفهای بدنسازی میکنم اما مربیگری را دوست ندارم. هیچ وقت در ذهنم نبوده که بخواهم دنبال مربیگری بروم. عشق من ورزش بود و آن دوران را پشت سر گذاشتم. متاسفانه کسانی که در باشگاههای بدنسازی به عنوان مربی فعالیت میکنند، اکثرا دنبال سوءاستفاده از جایگاهشان هستند و داروهای غیرمجاز تجویز میکنند.
در سالهایی که محراب فاطمی و برادرانش در مسابقه مردان آهنین بدون رقیب به نظر میرسیدند، ظهور برادران قرایی باعث شد تا جذابیت این رقابت برای بینندگان تلویزیونی دو چندان شود. رضا قرایی که سه دوره به عنوان قهرمانی این مسابقات رسید، در سالهای اخیر به خاطر اتفاقاتی که در زندگی شخصی خودش و برادرش رخ داد، بارها دچار حاشیه شد. در ادامه گفتوگوی شهروند با رضا قرایی را میخوانید.
هنوز هم آمادگی دوران قهرمانی در مردان آهنین را دارید؟
ورزش میکنم اما آن طور که برای مسابقه تمرین میکردم، نیست. بالاخره حضور در مسابقه مردان آهنین انگیزهای برای ما در طول سال بود اما دیگر دلیلی نمیبینم به خودم فشار بیاورم.
گفته میشد که مسابقه مردان آهنین به خاطر حاشیههایی که برای برخی قهرمانانش به وجود آمد، دیگر پخش نشد؟
رشته قویترین مردان یکی از سالمترین ورزشهاست و این صحبتها هم فقط بزرگنمایی است. اختلاف و مشکل در هر رشتهای پیش میآید و مثلا در فوتبال بارها شاهد آن بودهایم. ورزشکاران رشته قویترین مردان از نظر اندامی درشت هستند و به همین دلیل اخبار پیرامون آنها بزرگنمایی میشود. از اول هم برخی با پخش مسابقات مردان آهنین مخالف بودند و آخر هم جلوی پخش آن را گرفتند. حتی اوایل دهه 80 که پخش این برنامه قطع شده بود، در آخر ورزشکاران و فدراسیون با نامهای که از آیتالله هاشمیرفسنجانی گرفتند، توانستند دوباره مسابقات را روی آنتن ببرند. به هر حال این مسابقه جزو پربینندهترین برنامههای عید نوروز بود.
پس دعوا و چاقوکشی در حاشیه مسابقات مردان آهنین را تأیید نمیکنید؟
دو برادر هم در یک خانه ممکن است با هم بحث و دعوا کنند اما چاقوکشی و قمهکشی کذب محض است. من حتی یکبار هم چنین اتفاقاتی را در 10 سالی که در رقابتها شرکت میکردم، ندیدم.
قبول دارید که شما هم به اندازه خودتان از این مسابقه نفع بردید و شهرت به دست آوردید؟
این را قبول دارم اما از آن سمت هم باید بگوییم که ما اندازه خودمان زحمت کشیدیم. در طول سال سختیهای زیادی میکشیدیم و بارها در مسابقات جهانی شرکت کردم.
یکی از بحثهای داغ میان مردم اختلاف بین برادران فاطمی و برادران قرایی بود؟
طبیعی بود که ما با هم خیلی رابطه دوستانهای نداشته باشیم و حتی کریخوانی کنیم. قبل از من محراب فاطمی چند بار قهرمان شده بود و وقتی من آمدم، چند سال پشت سر هم قهرمان شدم. هم ما چهار برادر بودیم که در مسابقات شرکت میکردیم و هم برادران فاطمی. این شباهتها هم باعث این بحثها شده بود. البته این را هم بگویم که در تاریخ مسابقات مردان آهنین تنها برادران قرایی توانستند سه نماینده همزمان در فینال داشته باشند.
در سالهای اخیر شایعات زیادی درباره شما شنیدیم که گاهی اوقات بیش از حد عجیب بود؟
شایعه که متاسفانه زیاد است. وقتی مشکلی برای یک نفر پیش میآید، بزرگنمایی میشود. جالب است که فیلم اعدامم را برای خودم فرستاده بودند! بعد از برخی شایعات من دوستانم در قویترین مردان و خبرنگاران را دعوت کردم و گفتم که اینها صحت ندارد.
به نظرت هنوز هم مثل قبل در این رشته نفرات مستعد زیاد هستند؟
صددرصد همینطور است. در ایران طبق آمار رسمی 13هزار باشگاه داریم که خانواده بزرگی را برای پرورشاندام رقم میزند. فقط متاسفانه قویترین مردان برخلاف نامش مظلوم واقع شده است. وقتی یک نفر در خیابان دعوا میکند و هیکل بزرگی دارد، همه میگویند آن فردی که دعوا کرد از قویترین مردان بود!
برخی از ورزشکاران هم میگفتند دوپینگ در مسابقات مردان آهنین زیاد صورت میگرفت؟
هزینه تست دوپینگ زیاد است و به همین خاطر در مسابقات قویترین مردان صورت نمیگیرد. بستگی دارد دوپینگ را چطور تعریف کنیم. حتی خوردن قرص استامینوفن هم تست دوپینگ را مثبت میکند. من توصیه میکنم ورزشکاران از مکملهای خوب استفاده کنند وگرنه شاید دو روز قهرمان و مطرح شوند اما درنهایت به مشکلات کبدی و گوارشی میخورند. در سالهای اخیر عوارض ناشی از همین مکملها باعث شده برخی فوت کنند.